[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[DFRI-listan] Linus Nordberg intervjuad i UR AktivismHej igen,

I Utbildningsradions serie om aktivism berättar Linus Nordberg, styrelsemedlem i DFRI, om övervakningssamhället och sina egna drivkrafter bakom att kämpa för frihet på nätet. Intervjun visades i november, veckan innan Edward Snowden fick The Right Livelihood Award. Linus är även en av dem som utvecklar mjukvaran Tor, som Snowden använde för att kunna hålla sig anonym innan avslöjandena.

Programmeraren och nät-aktivisten Linus Nordberg bygger och driver kommunikationstjänster på internet som skyddar mot insyn över vad folk läser och skriver om på nätet. Under intervjun berättar Linus om sina drivkrafter och sin aktivism.
http://urplay.se/Produkter/178961-Aktivism-Linus-Nordberg

Vill du också vara med och kämpa för frihet på nätet? DFRI har idag fler projekt och idéer än tid att genomföra dem - varför inte hjälpa till på det sättet du kan? Vi önskar komma i kontakt med advokater och andra lagkunniga, skribenter, journalister, översättare, grafiker, fotografer, filmare, videoklippare, de som vill hålla i kontakter med press och i sociala medier, lärare och talare, tekniker, kontaktpunkter till andra organisationer och självklart andra eldsjälar som räcker oss en hand när det behövs. Du bestämmer själv hur mycket du engagerar dig, och allt är för ett gott syfte!
https://www.dfri.se/engagera-dig/