[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[DFRI-listan] Inbjudan till International Open Data Day Stockholm 2016: Från tryckt till digital insyn och transparens! Lör 5/3 E.m.Hej!

Här kommer Inbjudan till International Open Data Day Stockholm 2016: Från tryckt till digital insyn och transparens! Lör 5/3 E.m. Vi ursäktar för den korta framförhållningen och hoppas på överseende med detta!

Hur kan Offentlighetsprincipen utformas digitalt för insyn i offentlig sektor, fungera effektivare, smartare och skydda medborgares integritet i vårt digitala samhälle?

Genom korta presentationer, workshops och deltagarbaserade samtal kring digitalisering av Offentlighetsprincipen och öppna data kan du få lära dig mer och dela tankar, kunskap och åsikter kring hur Sverige kan bli bäst på att nyttja offentlig information och data! Alla typer av bakgrunder och färdigheter är välkomna att delta!

Var med under en varierad, interaktiv och rolig eftermiddag! Kom och lär dig hur du kan ta hjälp av Offentlighetsprincipen, öppna data och information för att skapa demokratisk insyn i offentlig sektor i Sverige!

Vad du som deltagare behöver veta:

Ta med:

– Dina färdigheter samt vilja att delta, lära, skapa och förbättra demokratisk insyn i Sverige genom Offentlighetsprincipen och Öppna Data!
– En mobil eller bärbar dator med internetuppkoppling (vi bekräftar om wi-fi finns till anmälda deltagare i samband med besked om lokal)

Förtäring: Vi bjuder på dryck och tilltugg
Plats: Stockholm (lokal meddelas snarast via evenemangs-hemsidan och via mejl till anmälda deltagare)
Tid: 13.30-17.00
Datum: Lördag 5/3
OBS: Begränsat antal platser till max 25 personer
OSA: Senast torsdag 3/3

Evenemanget är gratis. Programmet kommer presenteras på evenemangssidan länkad till nedanför, inledning startar 13.30.

Anmälan: Genom ett e-postmeddelande till "mattias (snabel-a) okfn (punkt) se" (e-postkryptering möjlig via PGP-nyckel för ev. integritetsbehov)

Eller via evenemangssidan: https://open-data-day-stockholm-2016.confetti.events/

Vänligen ange i anmälan om eventuella allergier och om du vill hjälpa till att bidra till en bra deltagarupplevelse med t.ex. logistik, programinspel och förslag på frågor att lyfta!

Aktiviteten görs i samband med FrittOrd250-initiativet. Open Knowledge Sverige står tillsammans med fler aktörer bakom initiativet Fritt Ord 250 för att uppmärksamma 250-årsjubiléet av Tryckfrihetsförordningen och Offentlighetsprincipen 1766-2016. https://frittord250.se

Välkommen!

Mattias Axell
Open Knowledge Sverige
Projektledare FrågaStaten
------------------------------------------
Tryckfrihetsförordningen | Offentlighetsprincipen | 1766-2016
FrittOrd250.se @frittord250
------------------------------------------