[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [DFRI-listan] Internetdagarna 2016 – Engaging Privacy - Kom och delta och representera DFRI!Ursäktar för spam men en snabb rättning: rabattkoden är "2016IND"

Tack snabba IIS-arrangörer för det!

Mvh,
Mattias

On 2016-10-31 23:15, Mattias Axell wrote:

Hej DFRI!

För er som inte sett Malin Cronas fina inlägg¹ på DFRI-bloggen så kommer här lite kompletterande information:

Integritetsspåren på IND16 är fantastiskt tilfälle att bidra till mer innovativ utveckling av integritetsarbete i Sverige! Generellt brukar programmen på Internetdagarna vara mycket snack men på Integritetsspåren i år är det fokus på action och att tillsammans skapa underlag för kontinuerligt experimenterande för bättre integritet inom näringsliv och offentlig sektor, och det sker bäst om civil sektor deltar i labbet! Det här ett experiment i sig men som alltid - ju mer energi som vi stoppar in i det, desto bättre resultat komma ut av det!

Vad handlar Intergritetsspåren om i detalj och vad gör vi där?

Kundtjänsten, marknadsföringsgruppen, IT-avdelningen och utvecklingsenheten, i princip vem som helst som arbetar med digitala verktyg. Alla använder eller behandlar i någon mån personuppgifter och andra data om individer. Det innebär också att integritetsfrågor måste vara centrala för väldigt många delar av företag och offentlig sektor. Vilka val gör eller kan du göra kring hur ni behandlar personuppgifter? Vilka val borde ni göra?

På Engaging Privacy under Internetdagarna vill vi att du som jobbar med personuppgifter på något sätt, och du som bryr dig om integritetsfrågorna, möts och diskuterar hur olika verksamheter kan arbeta bättre med integritet och data. Vi vill att du ska ta med dina frågor och funderingar, och under en intensiv dag kan du komma på experiment och försök som du direkt kan ta med dig till jobbet för att testa. Vi ordnar en integritetsverkstad. Inte bara snack.

Medarrangörer på Internetdagarna är också initiativet Engaging Privacy. SICS Swedish ICT leder och administrerar initiativet. Medlemmar i initiativet Engaging Privacy är för närvarande IIS, Microsoft, Samsung, och TeliaSonera. Läs mer om detta på: https://www.engagingprivacy.se/

Medlemmar i DFRI får 20% rabatt om man vill delta under Internetdagarna. Använd koden "IND16"

Hoppas se många DFRI:are där!
--
Mattias Axell
Open Knowledge Sverige
Projektledare FrågaStaten @FragaStaten
------------------------------------------
Tryckfrihetsförordningen | Offentlighetsprincipen | 1766-2016
FrittOrd250.se @frittord250
------------------------------------------

¹ https://www.dfri.se/internetdagarna-2016-engaging-privacy/