[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [DFRI-listan] Mail till DN angående anonymitet kring DN GranskarJättebra initiativ tycker jag! Har språkkorrat lite snabbt bara, ändringarna är fetmarkerade.

hanna


På er tjänst DN Granskar skriver ni "Vi garanterar alla tipsare anonymitet". Sedan Datalagrings Direktivet trädde i kraft den 1:a maj så är alla internet leverantörer tvingade att spara loggar om vilka IP-adresser som kommunicerar med varandra och detta påverkar anonymiteten kring er tjänst. Jag skulle rekommendera att ni föreslår att användare använder Tor när de kommunicerar med er för att göra det svårare att spåra vem det var som skickade informationen. Jag hjälper gärna till att komma med förslag på hur denna information ska presenteras och eventuella frågeställningar ni har.

10 sep 2012 kl. 10.12 skrev Kristian Lundkvist:

"Hej

På er tjänst DN Granskar skriver ni "Vi garanterar alla tipsare anonymitet". Sedan Datalagrings Direktivet trädde i kraft den 1:e maj så är all internet leverantörer tvingade att spara loggar om vilka IP-adresser som kommuniserar med varandra och detta påverkar anonymiteten kring eran tjänst. Jag skulle rekommendera att ni föreslår att användare använder Tor när de kommuniserar med er för att göra det svårare att spåra vem det var som skickade informationen. Jag hjälper gärna till att komma med förslag på hur denna informationen ska presenteras och eventuella frågeställningar ni har.

Attachment: PGP.sig
Description: =?iso-8859-1?Q?Detta_=E4r_en_digitalt_signerad_del_av_brevet?=