[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [DFRI-listan] Mail till DN angående anonymitet kring DN GranskarJag tycker också att det är ett bra initiativ att tipsa läcksajter om
förbättringar.

Men det här "tvingade att spara loggar om vilka IP-adresser som
kommuniserar med varandra" är mig veterligen en vanlig missuppfattning
om lagen som inte bör spridas vidare. Är det jag som missuppfattat
lagen? 

Anonymiteten är i vissa fall inte starkare än en journalists vilja att
sitta fängslad. Dvs hellre än att avslöja sin källa. (Jag saknar
typiskt nog en källa till det nu :) Det står nog inte på någon
läcksajt.

Mvh
Johan

On Mon, Sep 10, 2012 at 12:20:58PM +0200, Hanna Larsson wrote:
> Jättebra initiativ tycker jag! Har språkkorrat lite snabbt bara, ändringarna är fetmarkerade.
> 
> hanna
> 
> 
> På er tjänst DN Granskar skriver ni "Vi garanterar alla tipsare anonymitet". Sedan Datalagrings Direktivet trädde i kraft den 1:a maj så är alla internet leverantörer tvingade att spara loggar om vilka IP-adresser som kommunicerar med varandra och detta påverkar anonymiteten kring er tjänst. Jag skulle rekommendera att ni föreslår att användare använder Tor när de kommunicerar med er för att göra det svårare att spåra vem det var som skickade informationen. Jag hjälper gärna till att komma med förslag på hur denna information ska presenteras och eventuella frågeställningar ni har.
> 
> 10 sep 2012 kl. 10.12 skrev Kristian Lundkvist:
> 
> > "Hej
> > 
> > På er tjänst DN Granskar skriver ni "Vi garanterar alla tipsare anonymitet". Sedan Datalagrings Direktivet trädde i kraft den 1:e maj så är all internet leverantörer tvingade att spara loggar om vilka IP-adresser som kommuniserar med varandra och detta påverkar anonymiteten kring eran tjänst. Jag skulle rekommendera att ni föreslår att användare använder Tor när de kommuniserar med er för att göra det svårare att spåra vem det var som skickade informationen. Jag hjälper gärna till att komma med förslag på hur denna informationen ska presenteras och eventuella frågeställningar ni har.
>