[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [DFRI-listan] Opinionsbildning för integritetHej!

Spännande inspel, lista, namn och deltagare!

Jag föreslår ett samtal med fokus på opinionsbildning för integritet tisdag 12/1 2021 kl. 19:00-20:00. Jag kan ordna med en länk till en DFRI-kopplad Jitsi Meet eller en Big Blue Button från cryptoparty.se. Tar också emot fler idéer på samtalsämnen.

Mejla mig off-list om du vill vara med.

Önskar alla en god helg och gott nytt år!

Mvh,
Mattias

On 2020-12-10 14:26, Fredrik Mikker wrote:
Hej,

jag vill lägga till en organisation som jag är medlem i som arbetar i den riktningen:

* Fripost - Demokratisk e-post https://fripost.org

De har även en egen molninstans med Nextcloud för dess medlemmar. På tal om den applikationen så kan även företaget Nextcloud passa in i mallen då de också arbetar i den riktningen, även om det också finns ett monetärt intresse bakom då de bygger applkationen och säljer support på den. Den är dock fri mjukvara och är fri att använda utan restriktioner med community support.


On 2020-12-06 11:44, Mattias Axell wrote:
Hej Johan,

Vad kul, väckte tankar för mig också. Tackar också alla och gör gärna om det snart om du har intresse. Kanske i något av formaten vi diskuterade, just apropå opinionsbildning?

Det är en jättebra fråga. Tror det är svårt att sia om vart pengarna gör mest nytta och om det kommer göra nytta om 10 år delvis p.g.a. omsättning av medlemmar och personal beroende på organisation. Men de som gör något kring det är väl:
- Piratpartiet
- Internetstiftelsen
- Dataskydd.net
- 5:e juli stiftelsen
- Bahnhof
- Sveriges konsumenter
- MyData Sverige
- DFRI

Oavsett om de ovan har pengar eller inte görs det för lite apropå utvecklingen i frågorna. Det tror jag beror på brist på volontärer och personal som vill och kan driva frågan, oavsett monetärt intresse eller ej. Och det finns helt klart fördelar och nackdelar med alla som också påverkar deras produktion av opinionsbildning och deras trovärdighet.

Mvh,
Mattias

On 2020-11-26 17:11, Johan Forngren wrote:
Hej,

Samtalet om digital integritet väckte en del tankar hos med mig, stort tack till alla som deltog! Nu är jag lite nyfiken för vilka andra organisationer som arbetar med opinionsbildning för bevarandet av personlig integritet / mot massövervakning på nationell eller EU-nivå? Kommer på Piratpartiet och möjligtvis Internetstiftelsen. Var gör pengadonationer mest nytta för Sveriges lagstiftning om 10 år?

Tacksam för all input :)

Johan

--
DFRI-listan är öppen för alla.
Listan arkiveras och publiceras öppet på internet.
Arkiv: https://lists.dfri.se/listan/
Listpolicy: https://www.dfri.se/regler-for-listan